1 ـ عاری از عوامل زنده بیماریزا باشد.
2 ـ عاری از مواد شیمیایی زیان آور باشد.
3 ـ بدون رنگ و بو، و طعم مطبوع داشته باشد.
4 ـ قابل استفاده برای مصارف خانگی , کشاورزی و صنعتی باشد.
آبی كه یك یا دو مورد از ویژگیهای فوق را نداشته باشد (بویژه مورد یك و دو) آن را آلوده و برای شرب و مصارف کشاوری و صنعتی غیرقابل مصرف میدانند.
برخی اثرات زیان بخش ناخالصیهای آب در صنعت
تولید رسوب در دستگاه های حرارتی و دیگ بخار، تولید بخار با کیفیت پایین، خوردگی بویلرها و دیگر سیستمهای حرارتی و لوله ها.
• تولید رسوب در دستگاه هایحرارتی و دیگ بخار.
• تولید بخار با کیفیتپایین.
• خوردگی بویلرها و دیگر سیستمهای حرارتی و لوله ها.
• اتلاف مواد شیمیایی مانندصابون.
• باقی گذاردن لکه روی محصولاتغذایی و نساجی
برخی اثرات زیان بخش ناخالصیهای آب در صنعت:
• تولید رسوب در دستگاه هایحرارتی و دیگ بخار.
• تولید بخار با کیفیتپایین.
• خوردگی بویلرها و دیگر سیستمهای حرارتی و لوله ها.
• اتلاف مواد شیمیایی مانندصابون.
• باقی گذاردن لکه روی محصولاتغذایی و نساجی
نگرانیهای اساسی در مورد آب سالم عبارتند از:
• باکتری های بیماری زا ( پاتوژن ها ) در آب.
• کمبود و یاوجود زیادی غلظت بعضی از یونها که در سلامتی انسان نقش دارندمانند: یون فلوئور
• ذرات معلقدر آب.
• بو و مزه آب
دامنه نگرانی های اساسی در مورد آب های صنعتی بستگی به محل مصرف آب دارد.
آب به صورتهای متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود:
• به عنوان ماده اولیه برای تهیهمحصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد.
• به عنوان ماده اولیه برای شرکتدر واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی.
• به عنوان حلال موادی که درواکنشهای شیمیایی شرکت می کنند.
• به عنوان مادهواسطه انتقال حرارت از دمای زیر صفر( آب نمک ) تا دمای بخارآب.
• به عنوان ماده ذخیره کنندهانرژی.
• به عنوان مادهواسطه جهت خارج کردن مواد ناخواسته (زائد).
• به عنوان سپر محافظتی در برابرگرما و تشعشع آب سنگین( D2O ) مورد استفاده درنیروگاهها.
• به عنوان مادهای راحت و ارزان جهت استاندارد ساختن دستگاههای اندازه گیریدما،دانسیته وویسکوزیته.
• به عنوان مادهاصلی جهت مبارزه با آتش به جز در موارد استثنائی مثل موادنفتی.
كیفیت آب های مورد نیاز برای مصارف خاص به ندرت با ویژگی های طبیعی آن ها مطابقت دارد. آب مصرفی با ویژگی ذكر شده كه بایستی سالم و تمیز باشد به طور طبیعی به مقدار كافی در دسترس نمی باشد. اكثر منابع آب از نظر كیفیت شیمیایی و بیولوژیكی برای شرب و صنایع مناسب نیستند و قبل از مصرف احتیاج به یك سری عملیات دارند. چنین عملیاتی كه به منظور متناسب سازی آب برای مصرف خاصش صورت می گیرد تصیفه نامیده می شود. تصفیه یا پالایش آب از نظر پزشكی وبهداشت اهمیت زیادی دارد. ازبین منابع آب، آب های سطحی ناخالصی های بیشتری در بردارند تا آب های زیرزمینی. پس این قبیل منابع احتیاج به بهسازی جدی دارند لیكن آب های زیرزمینی از نظر كیفیت میكروب شناختی برای حفظ سلامت، حداقل باید ضدعفونی شوند و شاید برخی از آن ها به خاطر داشتن پاره ای عناصرشیمیایی نظیر آهن و منگنز احتیاج به تصفیه بیشتری داشته باشند.
اطلاعات بیشتر